Van Ko Panghan naar Bali!
Ok, we hebben wat in te halen.... Inmiddels zijn we zo'n 3, 4 weken verder en zitten we op Bali! Tijd om bij te kletsen dus!
Na Ko Panghan (halfmoon party: locatie top, muziek: flop!), Thailandzijn we doorgereisd naar Koh Tao, een eilandje aan de oostkust van Thailand. Daar aangekomen zijn Mili en ik meteen gestart met een 3-daagse duikcursus. En zo zat ik zowaar diezelfde avond nog in de schoolbanken! Ik kan je zeggen... dat was weer even wennen! De volgende dag in het zwembad geoefend en daarna op naar het echt werk! Twee dagen duiken in de zee: SUPERCOOL!!!!!! Het is echt supermooi onder water en van alles gezien. M'n paddi zal ik zeker nog vaker gebruiken tijdens deze reis!
Koh Tao is verder een superrelaxt eiland. Overdag duiken,zonnen, eten en kletsen met gezellige mensen.'sAvonds een biertje drinken, naar de vuurshows kijken en dansen op het strand! We hebben ons daar prima vermaakt!
Enigszins verdrietig om de eilanden van Thailand te verlaten, stond er alweer een nieuw land op ons te wachten: Maleisie!
Eenmaal over de grens, was het meteen duidelijk.. dit zou een hele andere ervaring worden al de rest van Azie. Mooie wegen, grote, moderne gebouwen en sjieke auto's. De grensovergang was erg gezellig, deze keer! We zaten met z'n 8ten in een busje en de grensmeneer bekeek de eerste drie paspoorten (die van ons en van ons Duiste vriendinnetje), moest lachen, vroeg hoe het met ons wasen maakte complimentjes over onze foto's en namen. Daarna wuifde hij de andere paspoorten weg, toende mensen achter ons in het busjedeze wilde geven. Kijk, dat is nog eens een snelle en voor de verandering leuke grensovergang!
In Maleisie zijn we begonnen in Penang. Een schiereiland in het noorden. We hadden pech met het zoeken van een kamer. Alles was vol of vies (en we dachten toch echt wat gewend te zijn na 3 maanden Azie). Na een uur zoeken, namen we de beste optie tot nu toe en gingen we op naar de night-market. We werden, totaal onverwacht, overvallen met duizende kerstlichtjes, kerstbomen en kerstmuziek! We dachten toch echt dat Maleisie vooral Islamitisch was?? De night-market was, zoalsavondmarkten altijd zijn;),supergezellig en heerlijk gegeten!
Na een rondje Penang de volgende dag, zijn we doorgegaan naar de Cameron Highlands. We dachten aan te komen in een klein dorpje, maar ook dit is inmiddels veranderd in een stad. Jammer, omdat het zo commerciel is geworden dat de charme er wel vanaf is. In Cameron Highlands hebben we het 'mossy forest'bezocht. Een stukje regenwoud wat vooral bestaat uit... mos inderdaad! Er groeien veel orchideeen en de planten worden veel gebruikt voor medicijnen. Onze gids wist er erg veel over te vertellen waardoor het erg interresant was!
Kuala Lumpur (KL) was onze volgende bestemming! Chinatown was zeker een hoogtepuntje daar! Shoppen, shoppen, shoppen!!! Ook hebben we de Petronas twin-towers bezocht en de vele supergrote shoppingmalls bezocht (daar niet zoveel geshopt.... net iets boven ons budget!). Leuk om toch iets mee te krijgen van het kerstgevoel. En doordat de airco meestal zo hoog stond, hadden we ook nog echt het idee dat het winter was! We vroegen ons al af waarom ze winterjassen, sjaals en mutsen verkopen in Kuala Lumpur.... Maar het is ons nu volkomen duidelijk, haha!
De laatste bestemming voordat we naar Singapore afreisden, was Melaka! En wat we in de rest van Maleisie niet vonden aan sfeer, was gelukkig in Melaka wel te vinden.Komt vast door al dieNederlandse invloeden, en zelf een molen, daar;) Leuk om te zien en ook erg in trek bij onze Maleisische, Thaise en/of Japanse reiscollega's! Na twee dagen heerlijk rondhobbelen daar, lekker te hebben gegeten werd het tijd om onze Zwitserse vrienden weer te ontmoeten in Singapore!
Singapore is werkelijk het schoonste plekje wat je kan vinden in Azie!! Heerlijk! De wegen zijn netjes, geen afval aan de kant van de weg, gebouwen zijn schoon en strak! Ook wel weer eens fijn om mee te maken! Het leuke aan Singapore is dat er zoveel verschillende wijken en stukken zijn: Little India, Little China, Arab street en ga zo maar door! Ons hostel zat in Little India en elke keer als we terugliepen, werden we opgewacht door de heerlijke geuren die uit alle Indiase restaurantjes kwamen. Singapore is ook zeker duurder als de rest van Azie. Katrien en ik sliepen in een dorm (8 personen) voor hetzelfde geld als dat we in Thailand een mooie twee-persoonskamer hadden. We zijn 3 dagen in Singapore gebleven en ik verheug me er nu al op om terug te gaan, om vanuit daar door te vliegen naar Australie!
De eerste dag hebben we vooral sightseeing gedaan. Wat betekent: moskeen, kerken en tempels bezoeken! Shoppen in de grote winkelcentra! En naar het koloniale deel gaan om daar foto's te maken in kerstsfeer! De dag erna zijn we naar het hypermoderne deel gegaan, waar we een hotel zijn binnengegaan, dat een schip bovenop het dak heeft (hiervoor moet je echt de foto zien, kan het niet anders uitleggen). In het schip (bovenop het dak dus)is een zwembad en een cocktailbar! Alsof we daar dagelijks kwamen, hebben we zo cool mogelijk rondgelopen op het schip. Het uitzicht was namelijk supermooi!!
Ook aan Singapore kwam een einde en zo kon het aftellen voor Katrien dan echt gaan beginnen. Na een lange, lange, lange (ja, we gaan echt boarden over 30 minuten.... not!) vlucht kwamen we aan op Bali! Welcome back in Asia!! Vanuit daar zijn we meteen met de ferrydoorgegaan naar de Gili-eilanden van Lombok. Wat een paradijsje had moeten zijn met lekker weer, viel totaal in het water, toen de hemel openbrak en het niet meer stopte met regenen! Gelukkig kwam de laatste dag, de zon door op Gili-Trawagan en was het inderdaad geweldig mooi! Het water helder, de stranden wit, het visje op de bbq vers en de cocktails erg lekker. Jaaaaaaa, dit is zoals we het ons hadden voorgesteld!
Gisteren zijn we weer terug aangekomen op Bali. We zijn nu in Ubud en helaas komt het weer met bakken naar beneden. We hebben al een 'indoor' programma bedacht voor de komende dagen... kookcursus, massages en de geweldig leuke winkeltjes hier bezoeken! Hopelijk hoeven we dit programma niet te gebruiken en kunnen we morgen schooters huren en het eiland gaan rondcrossen :)!!
Kerst zullen we dit jaar vieren in Legian, aan de kust van Bali! En met een leuk restaurantje aan het water, met kreeft (thanks Anette en Gerald) in het vooruitzicht, gaat dat helemaal goed komen!! Daarna zal Katrientje alweer terugvliegen naar ons kouden kikkerlandje! Wat een shock zal dat zijn van +30 naar de sneeuw! En zal ik waarschijnlijk nog twee weken in Java zijn voordat ik naar Australie vertrek voor mijn volgende avontuur! Spannend!!
Lieve familie, vrienden en vriendinnetjes,wij willen jullie vanuit Bali, allemaal een hele mooie, fijne, gezellige, warme en hopelijke witte kerst wensen!!
En natuurlijk heel veel geluk, gezondheid en liefde voor in 2011!
Dikke knuffel van Katrien (tot snellllllll!!!!!!!!!!!!) en Marleen
Ben helemaal niet jaloers op jullie hoor... zometeen weer werken.. buiten een cm of 20 sneeuw...Ja, jullie hebben het echt zwaar :)
Lekker blijven genieten en kijk uit naar de foto's.
Liefs Haits
ooh marleen is het allercoolste vergeten te vertellen;
Na mijn enige duik in Ko Tao, net terug op de boot geklommen met mn hele uitrusting en alles afgekoppeld te hebben, horen we ineens de bemanning 'SHARK! SHARK!!' roepen. JAAA, TUURLIJK dacht ik nog.. maar niet lang daarna doken alle divemasters t water in.. hmm er moet toch wel iets zijn.. na lang treuzelen (zee en boten zijn niet mijn grootste vrienden, al heb ik onderwater nergens last van) toch maar weer in t water gesprongen met alleen een duikbril op.. Waar is dat beest dacht ik nog, totdat ik mn hoofd in het water stak en recht onder me een 4 meter lange walvishaai zag (en het was nog maar een baby)!! WAHAAA echt heel eng, al schijnt hij geen mensen te eten.. Maar ooh wat was dat gaaf zeg!
zucht.. wie/ wat kan dat ooit nog overtreffen?! ;-)
Nou, ik niet! Wat een heftige "confrontatie". Geniet nog even lekker Katrien, vooral van de warmte. Want zoals je vast al gehoord, gelezen hebt; het is hier lekker koud en veel sneeuw. Je kunt meteen je ski's onderbinden. Alvast een goeie reis, als je al kunt landen!! Waar vlieg je naar toe?
veel groeten en liefs voor jou en voor Marleen, Jonneke
Met jullie prachtige, enerverende, spannende verhalen, heb ik niets anders te melden dan; heeele fijne feestdagen. En dan besef ik dat het bij jullie nu elke dag feest is, dus tóch nog overbodig.
Vanuit mooi wit Breda, groetjes,
Iris
Hey lieverds,
Wat een geweldig verhaal weer, een hele andere kerst maar een om nooit te vergeten, geniet ervan!
Jee wat een verhaal van die haai, ik zou mooi in het bootje gebleven zijn denk ik!
Meiden geniet er van!!!
Fijne kerstdagen!!
Dikke kus Nanda
Hoe cool is dat, een whaleshark!!!!!!!! Marleen, welkom bij de club! Geweldig verhaal weer, jammer dat de Gili's in het water zijn gevallen, nu maar duimen voor het diner op strand ;-)
Happy Xmas!
X Gerald
hello
wat een leuk verhaal weer, blijf het volgen hoor marleen als katrien terug is
meiden geniet van jullie kerst daar
marleen nog veel plezier en katrien tot snel en dan snel weer een eet-date met de meiden om nog veel meer verhalen te horen
xxx mariska
Wauw! Klinkt niet verkeerd!
Jullie ook een hele fijne kerst en jaarwisseling toegewenst! En geniet nog maar even van al het mooie daar (ik ben afgelopen sep-okt twee weekjes naar Bali geweest, vond het echt mooi!)
Geniet ervan en ik lees het wel weer!
Groetjes Hanneke
Hé meiden Ik had heul graag met jullie kerst gevierd onder t genot van een coctail en met Nick van Simon, of Simon van Nick. Pienie, geniet van de laatste dagen en Leentje: op naar deel 2 van je reis. Heel veel liefs vanaf de bank in La France By the way, Boer zoekt vrouw is ook weer leuk En ik heb All you need is Love Kerstspecial nog te goed, Ik kom mijn kerst Home Alone wel door :)