'We care for you always'
Hallooo, hier weer eens eenverhaal van ons tweetjes, en deze keer vanuit Vietnam!
Maar voordat we hier aan onze reis beginnen, gaan we nog even terug naar onze laatste dagen in Sri Lanka en ons flitsbezoek aan Hong Kong!
Naar Tangalle zijn we met de bus vertrokken naar Unawatuna en zoals het hoort wanneer je naar het strand gaat, de zon begont te schijnen toen we daar aankwamen. Na wat dagen met regen hebben we meteen onze bikini aangetrokken en heerlijk een kleurtje opgedaan! Omdat Unawatuna in een baai ligt kan je er goed zwemmen. Bij de andere stranden, was het water soms zo wild, dat we er echt niet in durfden! Unawatuna is een dorpje in het zuiden van Sri Lanka en een echt backpackersoord. Heel relaxt, met veel eet- en drinktentjes. Ook worden hier veel tourtjes aangeboden en het is dan heerlijk om te weten dat er altijd voor je gezord wordt. Zowerd er hier met grote letters beloofd: we care for you always! Het was heerlijk om hier een aantal dagen te vertoeven! Na een avondje te hebben gekletst met de eigenaar van ons hostal, drong het nog maar eens een keer tot ons door hoe hard Sri Lanka getroffen is door de Tsunamie in 2004. Deze man heeft zijn vrouw en zijn 3 jarig zoontje verloren tijdens dit drama. Ook zijn restaurant was helemaal weggespoeld. Erg heftig om deze persoonlijke ervaringen te horen. Gelukkig hebben veel ex-vakantiegangers financieelgeholpen om Unawatuna weer een beetje op te bouwen. Er staan zo nu en dan nog wat verlaten, totaal vernielde, huisjes aan de kant van de weg, die je nog goed herinneren aan wat er hier 6 jaar geleden is gebeurd.
Na Unawatuna zijn we doorgegaan naar Kalutara, waar we werden opgewacht door Lal, de contactpersoon van ' stichting kinderhulp Sri Lanka'. Met deze stichting zijn we in contact gekomen door Annie Biemans, een vriendin van onze ouders. De stichting betekent o.a. veel voor het meisjesweeshuis 'Vishaka'. Bij binnenkomst keken 45 paar zwarte oogjes ons verlegen aan. Deze verlegenheid was na een paar minuten nergens meer te bekennen, toen de meiden als dansend en spelend om ons heen hingen. Het weeshuis vangt meisjes op die om wat voor redenen dan ook, niet meer thuis kunnen wonen. Zij hebben hier een nieuw plekje gevonden om om te groeien. De jongste is 5 en de oudste 16. Overdag gaan ze naar school en ook krijgen ze in het tehuis naailes, Engels en leren ze koken. De stichting zorgt ervoor dat deze meiden weer kansen krijgen voor een betere toekomst. We zijn met Lal naar de markt geweest om kip, noodles en vis te kopen om die avond met de meiden een feestmaaltijd klaar te maken. Tijdens het eten is iedereen stil maar daarna is het tijd om de ballonnen en stickers van Annie uit te delen en te zingen en te dansen! Wat een gezelligheid!! Het is mooi om te zien hoe de oudste voor de jongste zorgen. Wat een goed werk doet deze stichting!
Na de gezelligheid met de meiden is het voor hen bedtijd en wij worden uitgenodigd voor een glaasje Arrack(het lokale drankje, maar 33 procent alcohol;))bij ons hostal. Dat slaan we natuurlijk niet af. Na een paar glaasjes voelen we onze benen toch al wat slapper worden. Gelukkig is ons bedje niet ver en rollen we er, gelukkig en dronken, in. De volgende dag moeten we Lal gelijk geven... van arrack krijg je echt geen hoofdpijn!
We gaan nog een keer naar het weeshuis en nemen afscheid van de meiden om vervolgens door te gaan naar onze laatste bestemming in Sri Lanka, hoofdstad Colombo. Na een tijdje zoeken (pfff, tuk tuk in, zucht, tuk tuk uit, warm,zweet, geen plek, steun, te duur, poeh poeh) komen we eindelijk aan in een heerlijk hostalletje (wat waren we blij!)en begint Wendy aan haar laatste middagje. Die avond natuurlijk afsgesloten met een heerlijke curry en een biertje!
Dappere Wendy ging daarna door de stromende regen in een tuk tuk, door het donkere Colombo om anderhalf later aan te komen op het vliegveld en terug te gaan naar Nederland.
Enkele kernwoorden van Sri Lanka:
thee, olifanten, als je 'ja' knikken, bedoelen ze 'nee', ruines, mooie stranden, lelijke littekens van de Tsunamie, het deuntje van de bakker.. onee, de vuilnisman, die de hele dag in je hoofd blijft hangen, behulpzame en lieve mensen, met zn drieeen lekker knus in een tuk tuk,en heerlijke curry's enbaracuda eten!
Katrien en ik bereidden ons voor op nieuw avontuur wat zich afspeelde in Hong Kong! Na een nachtvlucht komen we brak aan bij ons hostal. Onze hostalmeneer (ik denk dat hij echt meneer noodle heette), maakte dat we ons meteen weer helemaal opgewekt en vrolijk voelde! Meneer Noodle kwam onsin zijn ondergoed begroetten en wees ons de weg op de kaart, haalde onze handdoekken, maakte een praatje met ons, haalde wc-papier, lachtte ook nog erg veel tussendoor, en dit alles terwijl wij nog maar 2 keer met onze ogen hadden geknipperd, en nog maar net de eerste zin hadden onthouden van wat hij had gezegd! Hij leek wel Speedy Gonzales! Ons kamertje was geweldig! Alles wat je maar kon wensen op 6 vierkante meter! En niet te vergeten een heerlijk bad om uitgebreid in te poedelen (zie foto). Na deze aangename kennismaking wilde we meteen de stad in om nog meer van deze wereldstad te gaan zien!
We zijn tijdens ons tweedaagse bezoek van Hong Kong ogen tekort gekomen en hebben, volgens mij, de gehele tijd met ons mond open staan staren. Op een heel klein gebied, is zoveel gebouwd, niet te geloven! De ene wolkenkrabber nog hoger als de andere! Wezijn naar'the peak' gegaan waar we uitzicht hadden op de hele stad!In het winkelcentrum wat bij'the peak' is gebouwd (overal wordenhier winkelcentra gebouwd! Ik denk dat we er minstens 15 hebben gezien) stondenwe ineens in een winkeltje genaamd: 'BubbaGump'. De echte fans zie ik al denken.... waar ken ik die naam van?Het iseen winkeltje en garnalenrestaurantje genaamd naar de BubbaGump(factory) van de film 'Forest Gump'!! Je weet wel, van 'life is like a box of chocolate, you never know what ya gonna get', en 'that's all i have the say about the war in Vietnam'. In een woord: GEWELDIG!! Katrien en ik moesten iets kopen, al was het alleen maar het kaartje met daarop de verschillende manieren van bereiden van 'shrimps' (you can bake it, saute it, there's shrimp creole, lemon shrimp, shrimp sandwich... kan best nog even doorgaan zo;))
'sAvonds hebben we de lichtshow gekeken over de skyline van Hong Kong. Overal lichtjes, muziek, laserstralen enz. Was echt supercool om te zien! En we zaten, zoals echte toeristen, eerste rang, natuurlijk wel gratis!
Verder hebben we ons supergoed vermaakt in Hong Kong. Zijn we er wel achter dat ze alles, maar dan ook alles in de soep doen hier, de sushi ook in China erg lekker smaakt, dat de musea op woensdag gratis zijn (Nederlanders!) en dat Katrien haar handen net zo groot zijn als die van Jackie Chan! Verder hebben we gezellige marktjes bezocht, heerlijk buiten op plastic stoeltjes gegeten en ons in de meest luxe warenhuizen begeven.
Hong Kong is echt super!!
Deze ochtend aangekomen in Vietnam waar we al weer veel nieuwe, spannende dingen zien en meemaken. Een daarvan is sowieso het oversteken van de straat in Ho Chi Min City! Brommers flitsen hier van alle kanten om je heen! Maar daar meer over de volgende keer!
Tot snel allemaal!!
Liefs Katrien en Marleen
Jeetje, wat een avonturen beleven jullie daar! Erg leuk om te lezen. Heel veel reisplezier! Groetjes Lotte (vriendin van Lyke)
Anyway, like I was sayin', shrimp is the fruit of the sea. You can barbecue it, boil it, broil it, bake it, saute it. Dey's uh, shrimp-kabobs, shrimp creole, shrimp gumbo. Pan fried, deep fried, stir-fried. There's pineapple shrimp, lemon shrimp, coconut shrimp, pepper shrimp, shrimp soup, shrimp stew, shrimp salad, shrimp and potatoes, shrimp burger, shrimp sandwich. That- that's about it.
En hoe jaloers ben ik op jullie MEGA GROTE BADKUIP!! ;-)
Echt een hilarische foto Leen! Love it!!
Heel veel plezier in Vietnam!!
Dikke knuffel
Maartje
Hee lieve Marleen en natuurlijk Katrien!
Wat een avonturen, echt helemaal geweldig! Zo te lezen genieten jullie van alles en zul je je meneer noodle nooit vergeten ;)
Geniet lekker verder!
Hele dikke knuff!
Ladies, Have fun in Vietnam!
Twee tips:
* Hoi An (maar dat zul je zeker niet overslaan!
* KonTum (ipv Dalat!) erg mooi dorpje in de highlands. Wij bezochten de 'ronghouses' met hun hoge daken (sliepen er zelfs in een) en brachten een bezoek aan het weeshuis aldaar. Erg mooi! Erg 'of the beaten track'!
Voorzichtig met de oversteek... (zoals die kikkertjes in het computerspel!)
Besito!
Wat heerlijk om jullie verhalen te lezen!!!
Ga zo door en geniet!
X
Hoi Marleen!!! Wat een leuk verslag weer! Ik roep al jaren Run Forrest Run als iemand haast heeft!!! Geweldig! Wat een superleuk bezoek aan het weeshuis, echt weer fijn om te lezen hoeveel andere mensen ook doen in onze wereld voor hun medemens... Heel veel plezier en een dikke kus! Ohja, Sietske en ik wachten nog steeds op de foto met het t-shirt... of ligt dat per ongeluk nog in Breda?? Hahahaha! Liefs en geniet allebei!! Mariz
Kamer met bad, toe maar weer, wat een luxe en wat een briljante foto :)
Heel veel plezier in Vietnam en de groetjes uit Nederland (wat zijn de mensen hier lang! Iedereen verstaat me! Wat een drukte! But do we love it!)
X Gerald
zoooo bizar dat de tijd zo snel gaat... al zo veel landen gezien! Pffff geniet er maar van! dikke dikke knuffels
eev
Hoi, Marleen en Katrien super leuk om wat te lezen over het kindertehuis. Hoorde van jullie Ma dat er ook nog een filmpje aankomt, ben daar vanzelfsprekend erg benieuwd naar. Ga jullie verder volgen, vanochtend Anette en Gerald gezien die zien er geweldig goed uit en nu heeft jullie Ma weer iets meer kroost om zich heen wat haar wel goed doet. Even ook nog, we zijn nog geen opa en oma maar vinden het nu wel spannend worden. Meiden ga verder met genieten want dit worden herinneringen voor het leven.
groetjes van de Biemansjes
Na nog maar drie dagen terug begin ik onze eigen avonturen al te missen nu ik die van jullie lees! Wat gaaf allemaal zeg en oh zo herkenbaar, alleen hebben wij die Forest Gump winkel jammer genoeg gemist... Blijf lekker genieten zussies en nog super bedankt voor jullie kaart. Kwam precies tegelijk met ons aan, echt zooo leuk! Dikke kus uit Breda xx Anette (ps. ik mag toch wel een paar maandjes wat kledingstukken van jullie lenen heh? :-)
Wat klinkt dat toch allemaal geweldig.
En wat schrijven jullie lekker, leest heel lekker weg en met de foto's voor de beeldvorming erbij zit ik er ook helemaal in!
Geniet met volle teugen!!! De tijd vliegt, jullie zijn nu al een maand weg!!
Veel plezier,
xxx Bieb
leuk te lezen dat jullie het naar jullie zin hebben
have fun liefs maris
Hallo meiden, zo te lezen hebben jullie het reuze naar jullie zin. Wat een leuk verhaal om te lezen en wat een fantastische foto,s. Rol van het ene verhaal in het andere. Geniet ervan met jullie nieuwe avontuur, en ik wacht het volgende reisverhaal weer met spanning af. Heel veel groeten Marianne
Chicas, wat een geweldig verhaal! Geniet ervan!!
xxx Sietske
Hey Trien en Marleen,
voor het eerst jullie fantastische site geopend en gelezen natuurlijk. Super avonturen!! Vooral dat meidenhuis, geweldig. Ben ook erg geïnteresseerd naar die Arrack. Zou een mooie oplossing voor mijn after drankprobleem kunnen zijn.
Groep 8 loopt als een tierelier hoor toekomstig paralelletje, komt helemaal goed.
groets van Marc
Hallo hallo....weten jullie dat ons marleentje bijna jarig is.......20 oktober is dus de dag die niemand vergeten mag....Gezellig he groetjes
hey Marleen!!!
Proficiat met je verjaardag! Lekker genieten, wij drinken hier wel op jou!!
Gr Eva